Trenings t-skjorte dame – Slik velger du beste treningsskjorte

Dame i trenings t- skjorte

For å velge riktig trenings t-skjorte er det flere ting du bør tenke over før du kjøper. T-skjorter kommer i mange forskjellige materialer og passformer, og derfor er det viktig å ta noen forhåndsregler slik at du får tak i en t-skjorte som er tilpasset måten du beveger deg på under tening.

I tillegg er det enkelte materialer som kan føles veldig klamme og tunge mens du trener, og det vil du helst unngå om du vil prestere under trening. Her skal vi gå gjennom hva som er viktig for å velge den beste trenings t-skjorten for kvinner, uavhengig om du trener ute eller på treningsstudio.

Finn riktig passform for deg

Trenings t-skjorter for damer kommer i mange forskjellige størrelser og fasonger. Åpen rygg, kortere armer og forskjellige materialer. Derfor bør du bestandig prøve treningstøy først før du kjøper, slik at du vet at den er egnet for dine treningsaktiviteter. Når du prøver t-skjorter kan du gå gjennom denne sjekklisten for å finne riktig størrelse og passform:

Komfort – Når du beveger deg er det viktig at en t-skjorte ikke strammer for mye over enkelte partier av kroppen. Den skall sitte tett, men skal likevel ikke klemme for hardt over brystet, midjen eller skuldrene. Om den er for trang får du vanskeligheter med å bevege deg, og du kan lett få merker etter trening og kjennes ubehagelig ut – noe som får deg til å miste fokuset på treningen.

Bevegelse – Stor bevegelsesfrihet er viktig, og skal ikke trekke seg oppover for mye mens du gjør øvelser, eller at den er for stiv og ikke følger dine bevegelser. Å bli distrahert av en t-skjorte som trekker seg oppover midjen hele tiden er bare distraherende, og du vil bruke mye tid på å justere den hele tiden.

Tyngde – Om du løper eller sykler eller driver med andre idretter hvor vekt på klærne teller, er det viktig å ta hensyn til dette. Enkelte t-skjorte materialer er mye tyngre enn andre, for eksempel bomulls t-skjorter som også øker i vekt mens du svetter.

Fuktavstøtende – Du må velge en t-skjorte som ikke oppsamler for mye svette, slik at den ikke føles tung og bløt under trening. Spesielt utendørs om du jogger eller går tur med pauser underveis. Da kan du fort bli kald og forkjølet om du ikke har riktig material på t-skjorten.

Materialene som er best for trenings t-skjorte dame

Enten du skal bruke det som et indre lag mens du trener ute eller skal på treningsstudio, så gå for et material som er lett og elastisk. Du kan heller bruke et tykkere klesplagg som et ytterlag for å gi ekstra beskyttelse mot sur og kald vind.

De mest populære trenings t-skorter for damer består som regel av lette syntetiske materialer som polyester og elastan, som både er lett og bevegelig under trening. Fordelen med syntetiske stoffer er at de er:

  • Svettetransporterende
  • Strammer ikke for mye
  • Lett og komfortable
  • Følger bevegelsene dine
  • Enkle å rengjøre (lukter sjeldent vondt etter trening)

Å bruke en trenings t-skorte for kvinner som har god svettetransporterende egenskaper og god pusteevne er viktig for at kroppen ikke blir for svett og bløt under harde treningsøkter. Har du på deg en t-skjorte tung av svette vil du helt sikkert merke at det er mer slitsomt og ubehagelig å fortsette teningen.

Ulempene med syntetiske stoffer

Trener du ute bør du vurdere å ha på deg flere lag med klær om du velger en syntetisk trenings t-skjorte. Ulempen med slike materialer er at de ikke holder så godt på varmen, og slipper gjennom vind og fukt ganske lett.

For å unngå at du blir for kald eller bløt, bør du hat et ytterlag av organiske materialer som beskytter deg mot elementene. Bomull, ull eller bambus er gode alternativer for å holde deg varm når solen går ned, eller om vinteren.

Det er også viktig å tenke over om materialene er for tynne. Da kan det lett skinne gjennom og vise deler av kroppen du helst vil ha skjult under trening. Sørg derfor å velge nøytrale farger og et litt tykkere stoff som ikke viser frem mer enn det skal.

Yt mer med riktige klær

Klærne du velger til trening, enten det er trenings t-skjorte eller bukser, kan gjøre stor forskjell på hvordan du opplever treningsøkten. Bruk litt tid på å velge ut antrekk, slik at du ikke mister motivasjon og vil heller unngå å dra på trening.

Invester i merkevarer som er beregnet for høy ytelse og god komfort. Ikke nødvendigvis fordi de er dyre, men fordi store kjente merkevarer bruker mye penger på å utvikle og forbedre treningstøy, og ofte er ikke kopier av samme kvaliteten.

Related Post