Treningsutstyr hjemme for menn og kvinner

Man som gjør pushups med vekter

Mange nordmenn trener hjemme og vil helst slippe å dra på treningssenter. Men hvilke treningsapparater kan gi deg mest verdi for pengene, og hvor mye plass trenger du?
Dette kommer helt an på hvilken type tening du ønsker å gjøre hjemme, og hvilke mål du har for å bli i bedre form. Vi skal se nærmere på treningsutstyr både menn og kvinner kan ha hjemme for å øke både styrke og utholdenhet.

Treningsutstyr for både menn og kvinner

I dag er både menn og kvinner opptatt av å trene styrke for å få en flottere fysikk. Mange tror at de er nødt til å dra på treningsstudio for å få til dette, men med mange muligheter til trening hjemme for en billig penge, kan du oppnå gode resultater på egen hånd.

Her er eksempler på rimelige utstyr du kan ha til hjemmetrening:

Manualer – Ha et sett med manualer med muligheten til å ta av og på vekter, slik at du kan tilpasse vekten til forskjellige øvelser. Enten du vil trene bein, armer eller rygg, finnes det mange effektive øvelser du kan gjøre med et godt sett med manualer hjemme.

Dette kan du gjøre med manualer hjemme:

  • Knebøy ved å holde manualene ved siden mens du bøyer deg for å legge til ekstra mostand
  • Trene øvre rygg og skuldre ved å trekke manualene oppover langs siden
  • Benkpress for å bygge opp muskulaturen i brystkassen om du har en treningsbenk å ligge på
  • Trene både biceps og triceps for å bygge opp armmuskulatur
  • Step-ups i trappetrinn med å holde vektene ved siden av deg, eller kjøp eventuelt en stang i tillegg for å ha over ryggen

Hoppetau – Er du opptatt av kardio og utholdenhet, er det ingenting som slår et godt gammeldags hoppetau for å utvikle fart og spenst. Et billig utstyr som ikke koster mange kronene, og har mange varierte øvelser som gjør det utfordrende å trene hjemme.

I Norge er vi jo også godt utstyrt med trappete terreng, så du kan eventuelt investere i gode utesko og heller ta kardiotreningen ute i frisk luft før du setter i gang med styrketrening.

Motstandsbånd – For dem som ikke er så glade i manualer og synes det blir for statisk, er motstandsbånd et godt alternativ. Er målet å opprettholde styrke og få penere detaljerte muskler, kan du fint bruke motstandsbånd til både bein, armer, rygg og mage.

Treningsmatte og sko – Å ha et godt og støttende underlag er viktig når du trener beina. Unngå å trene direkte på tregulv eller betong for å avlaste føttene. I tillegg bør du investere i gode treningssko beregnet for innendørs trening.

Det her er bare et lite eksempel på treningsutstyr du kan kjøpe for å trene hjemme til en rimelig pris, og kan få en god trening før å øke både styrke og utholdenhet.

Velg riktige klær

Alt for mange som trener hjemme overser viktigheten med å ha riktige klær til forskjellige treningsøvelser. Er du en person som elsker å være ute i naturen og vil helst være utendørs, bør du velge klær og sko som er tilpasset dette formålet. Ikke sleng på deg en gammel t-skjorte som henger i skapet sammen med et par slitte og vide joggebukser.

Ute er klærne det viktigste treningsutstyret du har, og avgjør hvor lenge du hoder ut i og med at komfort spiller en viktig rolle. Bruk klær av lette materialer som puster godt og er svetteavstøtende, slik at du ikke blir kald eller våt under turen.

Hjemme er det også viktig å tenke over hvilke klær du bruker. Velg noe med god elastisitet som Spandex eller Lycra for å gi en komfortabel passform, men også puster godt mens du trener. En tykk t-skjorte av bomull kan fort bli bløt av svette og ukomfortabel å ha på seg.

Tenk over hvor mye plass du har

For å trene hjemme bør du ha god bevegelighet, og det er ikke sikkert du har plass til alt du ønsker deg. Det hadde vært flott med en egen tredemølle, stor multigym med masse apparater og romaskin – men har du plass til alt dette? Om du har det, fint for deg. Men for dem som bor på mindre flater og trenger effektiv trening hjemme, finnes det flere ting du kan gjøre for å erstatte disse apparatene.

Istedenfor tredemølle – gå deg en tur i motbakke eller bruk trappene i bygningen med store skritt og høyt tempo. Kjøp deg heller en smartklokke som viser deg hvor lang tid du har gått, og hvor mange kalorier du forbrenner.

Istedenfor multigym – Kjøp inn et stativ med manualer og en stang med løse vekter samt en liten treningsbenk som du kan stue bort etter behov.

Istedenfor romaskin – Du kan gjøre den samme bevegelsen stående med manualer i hendene og bøyd rygg.

Fancy utstyr er flott, og mange investerer masse penger i treningsutstyr for å lage et komplett treningssenter hjemme. Men husk at det viktigste treningsutstyret du har et kroppen din, og du kan gjøre mange øvelser for å holde deg i form selv uten dyrt og klumpete utstyr hjemme.

Related Post