4 gode grunner til å trene

Dame som strekker etter trening på gulvet

Trening er godt for kropp og sjel, noe forskning tydelig viser, og det er det mange grunner til. Først og fremst er det en fysiologisk årsak, men det er også fordi de som trener ofte vil ha mer struktur og energi i hverdagen – med andre ord – sunn aktivitet blir en livstil.

Enten du er ute etter å bli kvitt noen kilo eller få drømmekroppen, er det trening som gjelder. For de fleste er det motivasjonen som står i veien for å komme i gang med treningen, men når du kommer «over kneika» vil det ofte bli rutine og lettere å motivere seg til en løpetur eller en tur i gymmen.

Det er heller ikke så mye som skal til for å ha hjemme treningen i orden, det er noen få dumbbells, treningsmatte, vektstang og tilhørende vekstskiver som skal til, sammen med pågangsmot og vilje.

Motvirker flere typer sykdommer

Det er allmenn viten, at trening motvirker en hel del sykdommer, som inkluderer alt fra hjerte-/karsykdommer og depresjon. Det er heller ikke så mye som skal til. Forskning viser det er nok med jevnlige løpeturer for å få ønsket effekt.

Trening er også viktig i forbindelse med behandling av kreft, overvekt, diabetes og kols. Som du sikkert skjønner, er det mange fordeler for kroppen din, om du kommer i gang med fysisk aktivitet, uansett hvor mye det måtte være – alt hjelper!

Få kroppen du alltid har ønsket deg

Mange drømmer om å se ut som våre idoler fra idretten, TV-skjermen, sosiale medier eller magasiner. Det er heller ikke en urealistisk tanke, men du skal belage deg på høyt fokus og en høy innsats i en periode for å oppnå en skikkelig trent kropp.

Da får du kanskje også en bedre forståelse for hva toppidrettsutøvere går gjennom, noe du kan bruke til din fordel. Eksempelvis: sjekk hvilke selskaper som er som er Norges beste på odds og legg inn en kupong på hvem du tror vil bli vinneren neste gang.

Det er en livsstil

Dame som jobber ute

Trening er en livsstil, som kan endre hvordan du tenker om deg selv og gi deg balanse i livet. En sunn kropp kommer ikke av selg selv, men krever du legger om vaner og presser deg selv når du ikke har lyst, for å holde motivasjonen oppe.

En livsstil som gjør deg godt er å foretrekke, og her er trening ypperlig. Jevnlig trening gjør ofte du sier nei til usunn mat, tobakk og alkohol, fordi du vet det har sin pris og må tas igjen neste gang du skal trene.

Få mer energi i hverdagen

Trening vil gi deg mer energi og kroppen svarer på treningen med en gang. De positive gevinstene med fysisk aktivitet lar ikke vente på seg, og for hver gang du utfører en fysisk aktivitet vil dette gi utslag på kroppen din. Med høyere blodgjennomstrømming kan de kognitive ferdighetene dine styrkes og du vil føle deg mer opplagt og ha mer energi.

Related Post