Allsidig trening MMA

to menn som sloss i mma

Mange har sikkert gjort seg kjent med kampsporten MMA. For de som ikke vet hva det er, står MMA for Mixed Martial Arts. På norsk betyr dette Blanding av kampsporter. Alle kampsporter man kan tenke seg er bakt inn i denne disiplinen. Boksing, judo, brazilian jiu-jitsu, thai boksing (og da trenger du bokseutstyr), bryting, kickboksing osv. Alle disse disiplinene er meget viktig for denne sporten.

Sporten ble ekstremt populær takket være UFC som går på pay per view, og selvfølgelig takket være noen norske fightere som mer enn gjerne promoterer sporten hos mediene.

Dessverre så er ikke denne sporten tillatt på profesjonelt nivå i Norge ennå, men vi som elsker sporten håper selvfølgelig at det blir lovlig her til lands snart.

Skal man være en komplett MMA utøver bør man ha fysikken i orden. Kroppsfasong, ikke tenk på det. Folk som ikke ser så muskuløse ut gjør det fortsatt meget bra i denne sporten. Man bør ha bra styrke i både armer, bein, nakke og rygg. For dette er en sport som vil kreve ekstremt mye av utøveren. I tillegg til styrke så bør en MMA utøver ha kondisjon, fleksibilitet, hurtighet og ikke minst selvkontroll. I alle kampsporter, mister man hodet kan det fort gå galt. Derfor er det også viktig å ha kvalitetsutstyr, som du eksempelvis finner på bokseshoppen.no.

Man trenger ingen bakgrunn for å starte med dette. Det er heller ingen aldersgrense som er nødvendig, selv om mange gym ser helst at de som trener der bør være fra 16 år og oppover.

Trening for MMA

mann som sparker motstander i mma

Typisk treningsøkt på et MMA gym starter med:

Oppvarming:
Ulike øvelser settes igang for at man skal varme opp kroppen. Armer, bein, skuldre, nakke, rygg, hofter osv. må varmes opp. Oppvarmingen kan ta alt fra 20-45 minutter, avhengig av trener og hva han/hun ønsker å gjøre på den treningen. Oppvarmingen skal i hovedsak knyttes til teknikktreningen man skal gjøre rett etterpå. Oppvarming er meget viktig for å forebygge skader. Skyggeboksing er noe som alltid brukes 10-15 minutter på.

Teknikk:
For hver treningsøkt så er det tiltenkt et spesifikt opplegg med tanke på at man skal kunne mestre hoveddisiplinene. Boksing, BJJ, Thai Boksing og bryting er for eksempel noen av disiplinen som gym liker å holde seg til. Det vil da si at dag 1 er det kanskje boksing, dag 2 bryting osv.

Er det for eksempel Thaiboksing økt, så vil det bli fokusert på teknikker som brukes innen thai boksing. Albuer, knær, clinch, spark og slag.

Man trener teknikk ved hjelp av partner eller pads (slagputer).

Sparring:
Her skal man prøve å huske teknikkene man utførte og bruke det i praksis. Etter både en hard oppvarming og intensivt teknikktrening, så må energinivået opp et par hakk under sparring. Er man allerede helt gåen på dette tidspunktet vil man mest sannsynlig motta en del slag og spark.

Uttøying:

Dette er noe som er meget viktig om man ønsker å unngå skader og være klar igjen for neste økt dagen derpå. Mange er ikke så flink til å tøye ut etter en treningsøkt. Uttøying hjelper blant annet på fleksibiliteten, og man kan for eksempel foreta høy spark lettere

Related Post