Tren styrke med vektstenger

Mann som løfter vekter

Trening er godt for helsen og noe alle bør drive med, uansett hvilken metode man velger. Styrketrening i en kombinasjon med kondisjonstrening er noe du kan gjøre hjemme, og det er derfor et godt alternativ for deg som helst vil trene hjemme hos deg selv. Styrketrening handler ikke bare om å pumpe jern, selv om du bruker vektstenger og vektskiver i treningen. Du kan selvsagt også bruke vanlige håndvekter, men å trene med en vektstang er faktisk ganske effektivt. Det finnes mange øvelser du kan gjøre, det eneste du trenger er et par ulike vektskiver og en vektstang. Med vår 150 cm barbell (eller 170 cm) får du en god vektstang, hvor du kan sette på de vekter du vil jobbe med. Det er viktig når du begynner å trene med vekter at du begynner med lette vekter, inntil du klarer å gjennomføre et program med flere ulike øvelser og samtidig repetere øvelsene minst ti ganger.

Knebøy med vektstang

Med denne klassiske øvelsen trener du forside av låret og setemuskulaturen. Dette er større muskler og du kan derfor godt øke vektene litt (sjekk våre vektskiver her), men husk på at du skal orke alle repetisjonene. Hold vektstangen på nakken/skuldrene. Still deg med føttene i hoftebreddes avstand og sett deg ned inntil du har knærne i 90 grader. Deretter reiser du deg igjen og gjentar øvelsen minst ti ganger.

Benkpress og omvendt markløft med vektstang

I den første øvelsen trener du brystmusklene, litt av skuldrene og triceps. Dette er ikke de største musklene og du bør derfor gå tilbake til en mindre belastning. Legg deg på ryggen med knærne bøyd og hold fast i en vektstang lengst ute. Så skyver du stangen rett opp mot taket i en rett vinkel fra brystet og senk den igjen til du har ca. 90 grader i albueleddet. Så skyver du opp igjen og repeterer øvelsen minst ti ganger.

Neste øvelse trener baksiden av lårene. Stå med en hoftebreddes avstand og hold en vektstang i hendene. Så bøyer du deg fremover med rett rygg. Dette er viktig for å unngå belastningsskader. Når du har vektstangen ut for knærne trekker du den opp til brystet og senker den igjen. Gjenta dette ti ganger før du setter vektstangen på gulvet.

Related Post