Komme i gang med trening

mann som er sliten under trening med vekter

Mange av oss går med ønske om å starte en eller annen form for trening, men mangler litt motivasjon eller ikke vet helt hvor man skal starte. Noen har erfaring med både idrett og trening fra tidligere, mens andre har lite eller null peiling på det. Ofte er det nødvendig med hjelp til å velge, noe mange aktører kan hjelpe med, enten det dreier seg om trening, diett, eller helt andre aktiviteter, som hvor du skal reise eller beste strømleverandør. Bruk verktøy tilgjengelig på nett for å finne motivasjon også.

Et godt tips er å finne noen som også ønsker å begynne med trening slik at dere kan pushe og hjelpe med å motivere hverandre. Det skjer titt og ofte at man føler seg lat eller ikke helt ok og ønsker å hoppe over en treningsøkt eller to. Men en partner så kan dere hjelpe hverandre med å dra hverandre opp av sofaen og komme dere ut i aktivitet.

Uansett hvilke type aktivitet så er det viktig med riktig utstyr. Vi snakker om bekledning og tilbehør.

Riktig treningsutstyr

Å finne riktig treningsutstyr til trening kan oppleves som krevende om man skal begynne med noe man aldri har gjort før.

Hvilke utstyr som kreves avhenger av aktivitet og type trening man går for. Her er noen eksempler:

Til basistrening og grunnleggende styrke:

Hverken kondisjonstrening eller styrketrening trenger å være vanskelig, og faktisk kan du få utrettet mye bare ved hjelp av enkle treningsverktøy. Et par manualer, noen motstandsstrikker, en gymball, et hoppetau, et sett slynger og en treningsmatte, eller noe annet, kan være alt du trenger for å få en skikkelig solid og god treningsøkt.

Alt dette er utstyr som ikke tar mye plass og enkle å rydde unna når det er behov for plass til andre ting.

Styrketrening:

Hvis styrketrening er det man liker best, så har man mye bra treningsutstyr å velge mellom. En romaskin er et godt alternativ om man er ute etter å styrke kroppen og samtidig bygge litt kondisjon.

Det soleklare valget hva gjelder treningsutstyr dedikert til styrketrening, er et allsidig og godt multiapparat. Et multiapparat, eller multigym, lar deg trene en rekke øvelser i ett og samme apparat, og du kan «slippe unna» mye annet treningsutstyr. Avhengig av konstruksjon, størrelse og type, gir multiapparatet deg mulighet til å trene alt fra enkle basisøvelser som nedtrekk, flyes, benkpress, roing, etc., til mer avanserte øvelser som går mer spesifikt på en bestemt muskelgruppe. Multiapparatene er store og dominerende, ikke minst tunge, men de gir deg til gjengjeld nesten alt du trenger av treningsutstyr for å bygge styrke.

Kvinne som trener rygg med nedtrekk

Kontroll på treningen med pulsklokke og treningsdagbok:

For å bli i bedre form krever det at man har en fornuftig oppbygging av treningen. Treningen bør være variert, på ulike intensiteter, og det bør være en jevn progresjon (utvikling) hele veien. Et godt verktøy på «veien mot målet» er å benytte en pulsklokke. En pulsklokke hjelper deg å kontrollere treningsintensiteten, men er også et nyttig verktøy for å holde oversikt over treningen – altså en treningsdagbok.

Alt nevnte ovenfor i tipsene kan anskaffes hos mange norske nettbutikker som spesialiserer seg innen trening og helse, billysports.com er en av dem. Med lager på skien vil man kunne raskt få tilsendt utstyr man behøver til trening og aktivitet.

Related Post