Trening og mosjon

Mann som jogger ute på veien

Mange nordmenn lever et aktivt liv med mange forskjellige aktiviteter. De aller fleste av oss som driver med sport eller idrett gjør dette fordi vi synes det er gøy, og kanskje man blir god nok til å bli proff etterhvert. Men flesteparten av oss gjør det fordi vi liker idretten, sporten eller aktiviteten fordi det får oss til å føle oss bra.

Trening og mosjon i seg selv er veldig viktig for at kroppen skal holde seg bra. Ved å trene vil man føle at man får mer overskudd av energi, og at man kan takle hverdagen bedre.
De fleste av oss starter med både sport, idrett og trening i ung alder. Etterhvert som man blir eldre, faller flere av lasset. Dette kan være av ulike årsaker, som blant annet tid, prioriteringer og ikke minst helse. Noen ganger kan det værte lurt med aktiviteter som tar vekk fokuset fra treningen, fordi det kan hjelpe med å holde deg motivert. Gjør noen aktiviteter som er moro og som ikke krever så mye mer av deg, enn en internettforbinldese eksmepelvis (les mer her).

Trening og aktivitet er bra for helsen

Forskning viser gjennom en hel rekke studier flere sammenhenger mellom trening og positive helseeffekter, både med tanke på generell dødelighet og livslengde, men også spesifikke sykdommer. For de fleste av disse sammenhengene må man opp i flere dager i uken med trening (gjerne 5 eller flere), med treningsøkter på 30 minutter eller mer – men selv litt trening er mye bedre for helsen enn ingen trening. De fleste studiene har hovedsakelig sett på kondisjonstrening. Risikoen ved trening er vanligvis liten, avhengig av hvilke sykdommer man har – de positive effektene vil nesten alltid overveie denne risikoen.

Trening er kjent for blant annet å forebygge og behandle over 30 diagnoser. Blant annet depresjon, høyt blodtrykk, diabetes type 2 og visse typer kreft.

Hvordan komme i gang

Uansett hva det gjelder, så bruker ting alltid å være litt tungt i startfasen, spesielt trening. For å få motivasjon til å gå på treningssenteret så må man sette seg et mål. De som har et mål gjør de tiltakene som trengs for å oppnå det.

Når man har bestemt seg for å begynne å trene så betyr det ikke at man må melde seg inn på første treningssenter.  Det er mange andre aktiviteter man kan gjøre for å komme i form, avhengig av målet som er satt.

Vil man begynne med for eksempel styrketrening, er det kanskje lurt å få litt profesjonell tips og råd på et senter først. Ta gjerne et par PT timer slik at man blir kjent med øvelsene.
Ikke alle bor på steder som har treningssenter i nærheten. Alternativet blir da at man bygger seg en liten hjemmegym.

Hos oss kan du finne alt utstyr man behøver til styrketrening. Benker, manualer, frivekter, kettlebells, treningsstativ osv. skulle man ha behov for treningsmatter og treningstøy så finner man det der også.

Related Post