Trening av magemuskler – six-pack

Dame som gjør situps på gulvet

Folk driver med trening av forskjellige årsaker. Noen av helsemessige årsaker andre av kosmetiske årsaker. Uansett, hvilket mål du har, er trening av det vi kaller kjernemuskulaturen viktig. Er du på jakt etter en veltrent mage, den berømte six-packen, bør du lese videre. Det holder nemlig ikke med 100 situps om dag.

Magemuskler og kjernemuskulatur

Magemusklene har en viktig oppgave i kroppen, og det foruten om å være utstillingsvindu for en six-pack (se noen imponerende eksempler her!). Magemusklene er mer enn det man kan se med det blotte øyet, hos de som er veltrent eller magre.

Når vi snakker om magemuskler bør man tenke kjernemuskulatur også. Skal man forklare denne muskulaturen enkelt kan vi si at det er et bredt bånd muskler, som går rundt hele midjen din. Alle disse muskelen har blant annet i oppgave å holde deg oppreist, hjelpe med en god holdning og holde organer på innsiden på plass.

Vil man ha en veltrent midje og magemuskler må man trene både kjernemuskulatur og magemusklene. Denne typen trening vil også på sikt hjelpe deg til andre tunge løft, slik at man ikke får skader.

Trening av mage og midje

Damer som gjør situps på en treningsmatte

Å få en veltrent midje og mage må det flere øvelser til, enn kun ordinære situps. En god mageøkt bør inneholde øvelser for alle de forskjellige musklene i midjepartiet. Treningen bør være variert, og la alle musklene få jobbe minst en gang pr uke. Del det gjerne opp i flere økter.

Den tradisjonelle situps’en må gjerne være med i programmet ditt, men ikke den alene. Legg inn øvelser som for eksempel planken i forskjellige variasjoner, crunch, skrå situps og andre mageøvelser. Det finnes utallige øvelser en kan benytte, og du trenger ikke engang gå på et treningssenter.

Bare for å gi deg et tips på en noe annerledes øvelse, som kan passe alle; fothev på stol. Da sitter man på en stol med føttene plantet i gulvet. Bruk gjerne ryggstøet til å sikre rett rygg. Lås kneet i 90 grader, og hev bena ved å benytte hofteleddet. Trekk knærne mot brystkassen og senk dem ned igjen. Stopp når du er nesten i gulvet med føttene. Gjenta deretter bevegelsen, 3 x maks.

Les også: Trening hjemme med egen hjemmegym.

Slik får du frem magemusklene

Er du ute etter å få frem magemusklene må du også tenke på hva du spiser og annen trening. Vi har faktisk alle en six-pack, men er fettlaget for tykt vil den ikke vises.

Det som skal til er altså å få ned fettprosenten ved hjelp av mat og trening. Når du trener skal du trene hele kroppen, også magemusklene (som nevnt ovenfor). Dette da det ikke er mulig å punktforbrenne, og derfor vil trening av kun mage ikke føre til gode resultater. Det bør være en kombinasjon av kondisjon og styrketrening. Har du en krok hjemme med litt utstyr er du berget. Det er ikke mye du trenger.

Vil du ha utholdenhetstrening samtidig med styrketrening; kjør en sirkeltrening. Eksempelvis 4 forskjellige øvelser uten pause mellom dem. Hoppetau, en curlbar og en matte til planken/andre mageøvelser. Kjør 3-4 sett, og kun en kort pause mellom hver sirkel. I løpet av en uke kan du kjøre en slik sirkel flere ganger. Kun bytte på hvilke øvelser du benytter.

Related Post