Trening hjemme med egen hjemmegym

Kvinne som trener hjemme på gulvet

Det er veldig greit og nyttig å ha en del utstyr for trening hjemme. Det også, om du til vanlig stikker innom et treningssenter. Det kan komme perioder hvor tiden ikke strekker til, eller annet, som gjør turen til treningssentret vanskelig. Er du nybegynner er kanskje dørstokkmila lettere overkommelig, om du har begynt hjemme. Trener du mye, men syns du bruker nok tid på senteret, hjemmegym vil da være løsningen.

Hva bør man tenke over før man bestiller utstyr

Det er mange som drømmer om en hjemmegym. Det gjør trening enklere og lett tilgjengelig. Tanken er god, men det krever litt mer enn kun drømmen.

Når du begynner å kjøpe ting, for trening hjemme, bør du tenke over hva du egentlig trenger. Hva er målet med den treningen du skal til med? Handler det om å komme i generelt bedre form eller har du et spesifikt mål? Skal du trene styrke, kondisjon eller en kombinasjon?

Deretter må du se på plassering av utstyret. Har du et eget rom tilgjengelig er det enkelt å lage en hjemmegym, plassmessig. Hvis ikke skal du da plassere ting i en gang, en krok i stua eller soverommet?

Les også om trening på kontoret.

Hva nå?

Du har tenkt over forskjellig, som nevnt ovenfor, og er klar til å starte jakten på utstyr. Det er ikke til å komme fra at man kommer langt med en treningsmatte, et hoppetau og egen kroppsvekt. I utgangspunktet nok for en nybegynner, men det vil absolutt være greit å ha litt utstyr egnet for en hjemmegym i tillegg.

Når du skal trene spesifikke muskelgrupper, vil det være greit å ha noen dumbells eller annen type vekter tilgjengelig. Det kan også være greit med noen treningstrikk av forskjellig styrke.

Er du ute etter å trening for flest mulig muskelgrupper, men vil ha mer belastning enn kroppsvekt kan flere vektstenger og dumbells brukes på mange måter. Mange vil kanskje velge dumbells hvor en kan legge på vektskiver etter hvert som man blir sterkere.
Vil du trene kondisjon vil en sykkel eller eller en crosstrainer være gode alternativer. Hoppetau vil supplere en intervalløkt godt. Det handler egentlig om hva du tror du vil.

Å bruke en hjemmegym

Her kommer vi til det viktigste punktet med en hjemmegym. Den må faktisk brukes. Du blir ikke i form ved å kjøpe utstyret. Derfor er plasseringen viktig. Har du tenkt plassere treningen i soverommet? Beklager, men da blir det fort til at utstyret ditt samler støv.

Er du nybegynner er vårt tips, at det plasseres slik at du ser det i løpet av dagen. På den måten vil utstyret stadig minne deg på trening (selv mental trening gjør deg sterkere). Samtidig bør du finne en fast tid hver uke til trening. Du trenger ikke sette av timevis med tid. Forskning viser at selv 10 minutter her og der kan være effektivt.

Uansett om du bruker vekter, sykkel eller kroppsvekt, få treningen inn som en vane. Du vil takke deg selv for det over tid.

Les også: Kom i form med aerobic.

Related Post