En vektstang gir mulighet for effektiv trening

vektstang med vektskiver på gulvet

Alle kan trene styrke og det er en fin måte å trene på. Kombiner gjerne dette og kondisjonstrening, og du vil oppleve at kroppen blir fin og sprek i løpet av et par måneder med effektiv trening. Har du ikke trent med vekter før, så er det ikke noe problem, men du bør ikke legge for mye vekt på en vektstang i begynnelsen. De beste resultater oppnår du faktisk ved å gjøre mange repetisjoner med mindre vekt, heller enn motsatt.

EZ Curl Bar er en vektstang som passer perfekt om du skal trene biceps og triceps. Her får du et godt grep på grunn av den svingete stangen, men du kan også bruke den til mange andre øvelser. Du bør velge vektskiver som er litt forskjellige, slik at du kan gå opp noen kilo i vekt når du føler deg klar til å øke tyngden på vektstangen. Vi har funnet frem til noen øvelser du kan prøve.

Øvelser du kan gjøre hjemme

Du bør prioritere å gjøre minst 10-15 repetisjoner av hver øvelse. Du får et bedre resultat ut av dette.

Skulderpress

Her er det skuldrene du trener. Til å begynne med stiller du deg med en fot ut for hver skulder og hold vektstangen oppe i skulderhøyde. Bøy lett i kneleddet og skyv så stangen opp over hodet og senk den igjen til utgangsposisjonen. Gjenta dette minst ti ganger. Husk å spenne magemusklene og hold ryggen rett.

Opptrekk

I denne øvelsen er det også skuldrene som blir trent. Stå med samme utgangspunkt som i forrige øvelse. Hold en vektstang i hendene og trekk stangen opp til den øverste delen av brystet før du senker den igjen. Også her bør du ha minst ti repetisjoner.

Biceps curl

Dette er en klassisk øvelse hvor du får trent forsiden av armene. Igjen står du med føttene på samme måten. Hold en vektstang i hendene og bøy armene opp mot brystet. Stopp rett før du kommer helt opp til skuldrene og senk armene igjen slik at de blir strukket helt ut. Gjenta øvelsen minst ti ganger.

Related Post