Tren hele kroppen med crosstraining treningsstrikk

Kvinne som trener ute med motstandsstrikk

Med en crosstraining treningsstrikk får du en mulighet for å trene variert og få trent de fleste av kroppens muskler. Styrketrening og en joggetur er en flott kombinasjon som sørger for at du kommer i form og samtidig for forbrent masse fett om dette er dit store mål med treningen. Men treningsstrikken kan du gjøre mange øvelser som styrker dine armer, ben, ryggen og magen, kort sagt stort sett hele kroppen.

Crosstraining strikker i mange utgaver

Du får crosstraining strikker i mange ulike utgaver og med forskjellig motstand. På den måten kan du øke tyngden på en øvelse etter hvert som du kommer i bedre form og føler deg sterkere. Og nettopp de mange ulike øvelsene du kan gjøre med en treningsstrikk, er noe av det som har gjort dette treningsapparatet til et av de mest populære. Vi har funnet frem til et par ulike øvelser som du kan gjøre hjemme eller på treningsstudioet. Ellers finnes det mange øvelser du kan teste ved å ta en titt på nettet.

Trening for hele kroppen

Sittende roing med strikk kan du utføre om du setter deg på gulvet med strake ben. Fest midten av strikken under føttene og hold et håndtak i hver hånd. Trekk håndtakene mot magen og slipp dem tilbake i et rolig tempo. Denne øvelsen trener det meste av overkroppen og armene, men husk at du bør sitte med rett rygg.

Knebøy og skulderpress med strikk

I denne øvelsen får du trent lårmusklene, hoftene og skuldrene. Still deg på treningsstrikken og hold en hoftebreddes avstand mellom føttene. Hold i hver ende av strikken og ha hendene på skuldrene. Så bøyer du knærne til de har ca. 90 grader og presser deg opp igjen. Deretter presser du armene opp mot taket til de er helt strake. Senk armene rolig ned igjen og gjenta 10-15 ganger.

Stående benhev med strikk

Her trener du musklene rundt hoftene samt det øverste av beina. Stå oppreist og fest midten av strikken nede ved ankelen på det ene benet. Det andre beinet plasserer du på håndtakene. Så flytter du det frie beinet ut til siden og oppover. Hold resten av kroppen i ro og bytt ben når du f.eks. har gjort øvelsen i 10-15 repetisjoner.

Related Post