Et flott vektstativ til dine vektskiver og dumbbells

vekter på stativ

Vi har alle et mål med treningen når vi går i gang med et treningsforløp. Noen gjør det for å gå ned i vekt, andre for å komme i bedre form og så er det dem som ønsker seg større muskler. Ved å begynne med styrketrening kan du oppnå alle de tre tingene, men styrketrening er også bra for din mentale helse og immunforsvaret. Dette skyldes at kroppen er i bedre balanse og mer «fornøyd» når du er i god form. Et vektstativ med vekter kan være det du trenger for å få en god start.

Styrketrening

Trening med vekter er god trening og ikke kun noe for kroppsbyggere. Det er for alle og med et lite utvalg av dumbbells, vektskiver og en vektstang så er du godt på vei. Alt sammen kan du ha stående i et hjørne på et vektstativ, som Universal Vektskive og Dumbbell Rack. En ting er å trene armene og overkroppen, men det er viktig ikke å glemme benene selv om du trener med vekter. Det finnes mange øvelse du kan gjøre for musklene i beina og baken, blant annet knebøy og utfall. Her kan du enten bruke dumbbells eller bare kroppsvekten. En veldig bra øvelse for dine bein er bulgarske utfall.

Bulgarske utfall

I tillegg til bruk av vekter fra et vektstativ kan det være greit å lære seg noen grunnleggende øvelser. Denne er bra for deg som sliter litt med ryggen eller knærne. Dette er samtidig en øvelse som er enklere enn vanlige knebøy og så er den skånsom for korsryggen. I denne øvelsen holdes korsryggen nøytral og blir derfor ikke belastet i særlig grad. Når du skal utføre bulgarske utfall på best mulig måte gjør du følgende:

Hold overkroppen og brystkassen opp. Så presser du hoften din fremover, på den måten blir hoftebøyeren i den bakerste fot strukket. Press med hælen på den fremste foten slik at du får brukt både fremsiden og baksiden av låret samt den store setemuskelen. Gå ned med det bakerste kneet slik at det nesten berører gulvet og raskt opp igjen.

Med denne øvelsen vil du redusere belastningen i forhold til vanlig knebøy, men det er den samme belastningen for dine bein. Resten av kroppen og her spesielt ryggen vil bli skånet og du får en mer effektiv trening av dine ben. Dette er perfekt når du samtidig trener overkroppen og armene med vektene dine. Da blir hele kroppen trent.

Related Post