Tenk miljø også når du trener – Kjøp drikkeflaske!

hånd som deler ut en drikkeflaske

Den rosa elefanten i rommet er det store konsumet av engangsflasker i forbindelse med trening. Mange av oss er veldig flinke til å ta vare på kroppen vår, noen merr enn gjennomsnittet, men hvorfor ikke gjøre den samme innsatsen for miljøet?

Trening er helsefremmende på så mange måter, og det er fordi vi vil ta vare på kroppen vår, at vi ofte trener. Trening kan også være sunt for miljøet, og hvis du vil gjøre en ekstra miljøinnsats, er det noen grep du kan ta, for å gjøre treningen mer miljøvennlig. Her skal vi spesielt fokusere på den store miljøsynderen plast, som er et stort problem, både lokalt og globalt.

Dropp engangsvannet

Plastflasker er kanskje ikke så miljøvennlige i seg selv å produsere, men det er det varige avtrykekt i naturen, som er blitt et enormt problem. Det tar en plastflaske 450 år å oppløses, hvor den frigir mikroplast i systemet på en ødeleggende måte. Men plastflasker i seg selv er ikke det helt store problemet (ikke dermed sagt plast ikke er et problem), om de brukes flere ganger og avslutter livsløpet på en avfallsstasjon.

Det som derimot er et problem, er det store forbruket av engangsflasker, som vi gjerne hiver med oss fra butikken på vei til hjemmegymmen – og det er et problem. Det er veldig ille faktisk. Over en million plastflasker kjøpes inn hvert minutt! Det finnes mange alternativer, som en robust plastflaske du bruker om igjen, flere ganger, eller flasker i andre mer miljøvennlige materialer.

forurenset strand av plastflasker og søppel

Finn alternativer

Vi bør samlet slutte å bruke engangsbestikk, engangsflasker og andre engangsprodukter som engangsbleier. Her er det mange alternativer på markedet, som tøybleier, og bevisstgjøring rundt dette kan gjøre den store forskjellen.

Skal du på død og liv bruke plastflasker, da er det mer miljøvennlig å pante flaskene om mulig, eller levere de inn på avfallsstasjonen hvis ikke det er pant. Da kan du samle flaskene et sted der hjemme, i stedet for å kaste de i restavfallet. Enkelte steder er det dedikerte oppsamlingssteder for plast også.

Gorillasports selger en robust drikkeflaske av termoplast, som du kan bruke til trening etter trening.

Related Post