Hvordan bruke kettlebells?

Mann som gjør pushups med kettlebell i munnen

Den ser litt merkelig ut, men har blitt veldig populær på relativ kort tid. Egentlig kan vi kalle den en liten bowlingkule med et håndtak og du kan få den i mange størrelser. Det mest vanlige er dog fra 2 kg og opp til 20 kg. En av grunnene til at den har blitt såpass populær er de mange bruksområdene den har. Det er en fin måte å trene styrke på, men du kan også trene balanse og utholdenhet. Det er ikke mange muskler som ikke får rørt seg når du setter sammen et allsidig treningsprogram med dine kettlebells.

Trening med kettlebells

Når du trener med kettlebells så er det en litt annen form for styrketrening enn med vanlige vekter og vektstenger. Her handler det om å gjøre mange repetisjoner og ha litt færre pauser. Du bør derfor ikke begynne med den tyngste varianten, men i stedet velge en som gjør at du klarer å gjøre øvelsene mange ganger. Du vil uansett erfare at dette gir deg minst like mye som om du hadde brukt tunge kettlebells. Samtidig kommer du godt i gang med treningen og minsker risikoen for belastningsskader.

Når du trener med Contrast Vinyl Kettlebell så trener du flere muskelgrupper på samme tid. Det er viktig å bruke riktig teknikk slik at du får mest ut av økten. Du bør stå med beina lett adskilt slik at de er lite grann bredere enn hoftene. Hele vekten skal være på hælen, ha lave skuldre og unngå å bøye i albuen, om det er mulig.

Enhåndssving med håndbytte

Still deg med beina et stykke fra hverandre. Ta tak i en kettlebells med en hånd og begynn å svinge den mellom beina. Når du har fått litt fart på svinget, bytter du hånd når vekten er foran deg i høyeste posisjon. Husk å holde ryggen rett og magemusklene spent.

Dobbelthåndssving

Kettlebells kan også svinges med begge hender. Denne øvelsen er den samme som enhåndssving, men du bruker begge hender. Stå på samme måte, bøy lett i knærne og sving kettlebell med begge hender og strake armer. Igjen er det viktig å holde ryggen strak og spenne magemusklene.

Du finner mange flere øvelser på nettet. Husk at det er repetisjoner som er viktig og det som gir de beste resultater.

Related Post