Vektstang for deg som trener styrke

Curl vektstang på gulvet

Når du skal begynne med styrketrening så bør du la kroppen bli vant med denne type trening, spesielt om du ikke har drevet så mye med styrketrening tidligere. Det er en god form for trening, hvor du får trent hele kroppen og det er en ypperlig måte for å komme i god form på. Med en vektstang et par ulike vektskiver, så har du det du trenger for en effektiv trening.

Legg ut på en løpetur, slik at du også får jobbet med kondisjonen. Enten kan du fortsette med vekttreningen rett etterpå eller vente til dagen etter. Nettopp styrketrening er bra for helsen og samtidig får du trent utholdenhet ved å repetere øvelsene flere ganger. Vi har funnet frem til et par øvelser som du kan teste hjemme.

Mulige øvelser med vektstang

Før du begynner på øvelsene, så husk på at det viktigste er å kunne gjennomføre hver øvelse med minst ti repetisjoner. Derfor bør du ha på mindre vektskiver til å begynne med, så kan du alltid gå opp i vekt senere.

Stående roing

Her er det ryggen du trener. Som vanlig når du begynner med øvelsene stiller du deg opp med føttene i en hoftebreddes avstand. Hold en vektstang i hendene og bøy deg forover med strak rygg. Skyt bakdelen litt ut og hold vektstangen inntil kroppen samtidig. Når stangen er ved knærne trekker du den opp mot magen og reiser deg forsiktig opp. Gjenta denne øvelsen minst 10 ganger.

Fransk press

Her trener du triceps. Legg deg på ryggen på gulvet eller en treningsbenk, om du har dette. Denne gangen bør du holde lengre inne på en vektstang, slik at du har grepet rett ut for skuldrene. Senk vektstangen mot pannen ved å bøye i albuen og rett opp etterpå. Igjen bør du gjenta øvelsen minst 10 ganger.

Smal benkpress

Igjen er det triceps vi trener med denne øvelsen, og du ligger på ryggen på gulvet eller på treningsbenken (se vårt utvalg her). Også her bør du holde et stykke inne på en vektstang slik at du har grepet ut for skuldrene. Senk vektstangen mot magen mens du har albuene tett inntil kroppen og rett opp til utgangsposisjonen.

Related Post