Styrketrening med universal treningsbenk

Kvinne som trener på en treningsbenk

Fordelen med en universal treningsbenk er at den har mange bruks-muligheter og det finnes et stort utvalg av øvelser du kan gjøre på den. Treningsbenken er perfekt for deg som ønsker å trene deg til større muskler og en flat mage, men samtidig også for deg som vil ha en sprek kropp til sommeren, uten for mange ekstra kilo. Når du bruker universal treningsbenk som sparringspartner, så får du trent de fleste muskelgruppene i kroppen og med litt kondisjonstrening ved siden av, da er du snart i superform. Tar du også med Tri Grip vektsett 108 kg, da er det bare treningsviljen det står på.

Er det din første treningsbenk og du ikke har trent styrke så ofte tidligere, så er det viktig at du tar det med ro til å begynne med. Husk at Roma ikke ble bygd på en dag og på samme vis kan det ta litt tid før du har blitt fortrolig med denne type trening. Du kan bruke universal treningsbenk til å trene benkpress, leg curl og preacher curl, og med Tri Grip vektsett 108 kg får du utført enda flere øvelser. Se hvilke du kan teste her.

Øvelser med Tri Grip vektsett

Kickbacks

Sett det ene kneet på treningsbenken og ha det andre benet stående som vanlig. Ha en vekt i den ene hånd, tett inntil kroppen. Før manualen bakover til armen er helt utstrakt og så sakte og kontrollert tilbake igjen.

Tricepspress

Utgangspunktet er at du ligger på ryggen på benken. Hold en vekt med begge hender og senk den sakte ned bak hodet og deretter tilbake opp til utgangsposisjonen. Det er viktig at man låser albuene slik at den eneste bevegelsen er den som skjer i. Det skal kun være underarmen som beveger seg.

Stående roing

Stå foroverbøyd med knærne lett bøyd og ha en vekt i hver hånd. Trekk dem opp til brystet og før dem så rolig ned igjen. Denne øvelsen kan også gjøres liggende på benken. Øvelsen trener hovedsakelig den brede ryggmuskelen, den som går mellom skulderbladene og baksiden av skulderen.

Liggende sidehev

Ligg på magen på benken med en vekt i hver hånd og armene rett ned. Hev så vektene med strake armer, helt til vannrett posisjon. Øvelsen belaster i hovedsak muskulaturen mellom skulderbladene og skulder.

Felles for øvelsene er at de bør gjøres mellom 10-20 ganger og gjerne i tre sett.

Related Post