Slik kan du bruke en romaskin

Mann som trener på romaskin

Med en Gorilla Sports romaskin får du trent hele kroppen. Den er en av få maskiner hvor du kan få trent styrke og kondisjon i en og samme trening. Du får trent musklene i ryggen, skulderen, armene og beina. Ved å ro får du dermed utfordret hele kroppen og samtidig vil du få bedre kondisjon da du beveger deg en del under en treningsøkt. Du kan selv velge hvilken motstand du vil bruke når du ror. Du bør derfor velge liten motstand til å begynne med inntil du har blitt komfortabel med å bruke maskinen og formen har bygget seg opp. Da kan du øke motstanden og dermed bygge muskler i enda større grad.

Trening med en romaskin

En Gorilla Sports romaskin trenger faktisk ikke mye plass og kan brukes hjemme. Du kan velge mellom å ro intervaller eller langtur. Med et display i romaskinen kan du samtidig følge med på hvor langt du har rodd og hvor mange kalorier du forbrenner. Faktisk forbrenner du flere kalorier ved å trene i en romaskin enn ved å jogge, og det enda på kortere tid. Når du går i gang så husk på å holde ryggen så rett som mulig, på den måten belaster du musklene i armer og skuldre på en bedre måte.

Ro intervaller

Når du ror intervaller på en romaskin så er det en effektiv måte å gjøre dette på. Du kan velge akkurat det programmet som passer deg, men å ro i 3 x 10 minutter er en populær måte. Ro i 10 minutter, sett tempoet helt ned i et par minutter og så tar du nye 10 minutter. Eller du kan ro i et høyere tempo i 5 minutter, så tar du det rolig i noen minutter og øker tempoet igjen i nye 5 minutter. Slik kan du gjøre det f.eks. fire ganger. Ønsker du å ro en langtur, så kan du ro i et jevnt tempo i mellom 30 – 60 minutter, alt avhengig av hva du klarer og føler deg komfortabel med. Uansett om du velger intervall eller langtur, så er det effektivt og det er også mer skånsomt for ledd og muskler enn sykling og løping.

Related Post