4 øvelser for treningsbenk med vinyl vektsett 70 kg

Mann som tar benkpress og ligger på treningsbenk

En treningsbenk byr på rike muligheter for å utføre trening som styrker musklene i hele kroppen, og du kan trene når du har lyst siden du trener hjemme hos deg selv. Styrketrening er en effektiv måte å komme i form på, og jo eldre man blir jo viktigere blir nettopp denne formen for trening. En treningsbenk er et flott redskap når du skal gjennomføre mange ulike øvelser med ett vektsett. Faktisk er utvalget av øvelser enormt og du kan justere dem slik at de passer til deg. Når du begynner med øvelser på din treningsbenk, så handler det om å være litt tålmodig, selv om du har et vinyl vektsett 70 kg rådighet. Start med litt lettere vekter før du legger på flere kilo. Det er en liten regel som sier at du skal ha vanskelig ved å klare den siste repetisjonen. Har du det, da er vekten tung nok. På den måten unngår du også belastningsskader, som igjen gjør at treningen blir ødelagt en periode.

Ulike øvelser med treningsbenk og vinyl vektsett 70 kg

Det finnes som nevnt et stort antall øvelser du kan utføre med en treningsbenk og et vinyl vektsett 70 kg. Vi har funnet frem til fire ulike øvelser, men ellers er det enkelt å søke på nettet eller flere eller lage noen nye selv.

Kickbacks

Ha ett kne på treningsbenken og det andre trygt plassert på bakken. Ha en vekt i den ene hånden, nært inntil kroppen. Før manualen bakover til armen er helt utstrakt og sakte tilbake igjen.

Skulderpress

Plasser en vekt i hver hånd og ha begge albuene inntil kroppen og vekten omtrent ut for skulderen. Press vekten opp mot taket ved å strekke armene helt ut. Dette er en øvelse som hovedsakelig belaster skuldre og triceps.

Knebøy

Stå oppreist og legg en vekt på hver skulder. Så bøyer du kneleddet og hofteleddet slik at du kommer får ca. 90-graders vinkel i kneleddet før du reiser deg opp til utgangsposisjon igjen. Med denne øvelsen er det viktig å holde ryggen strak, slik at ikke belastningen blir for stor for ryggraden.

Liggende sidehev

Ligg på magen på treningsbenken med en vekt i hver hånd. Armene skal henge ned. Bruk kraften i armene til å presse vektene oppover helt til armene er i vannrett. Øvelsen belaster i hovedsak muskulaturen mellom skulderbladene og skulder.

Repeter hver øvelse mellom 10-12 ganger.

Related Post