Hvordan bruke universal treningsbenk

Mann som ligger på treningsbenk og gjør benkpress

En treningsbenk kan brukes til mange ulike øvelser og er derfor den perfekte partner når du skal trene. Ønsker du å gå ned i vekt eller legge på deg flere muskler, så er universal treningsbenk med rubber vektsett den hjelpen du trenger. Her er det mange øvelser du kan benytte deg av og på den måten få god variasjon i treningen. Selv om du ønsker deg sixpack eller større biceps, så er det en fordel for kroppen at du utfører andre øvelser i tillegg.

Universal treningsbenk gir stor fleksibilitet

Med en universal treningsbenk har du mange muligheter for å justere rygg, barbell rack og leg curl. Dette gir stor fleksibilitet når du skal trene og samtidig slipper du å bruke flere ulike maskiner. Du kan trene hele kroppen med denne treningsbenken, men husk på at du bør begynne stille og rolig slik at du unngår belastningsskader. Benkpress, leg curl og preacher curl er noen av øvelsene du kan gjøre på treningsbenken. Da får du trent bryst, lår og biceps. Bruker du rubber vektsettet i tillegg får du enda større variasjon i øvelsene. Vi har derfor funnet frem til noen øvelser du kan prøve.

Øvelser med rubber vektsett

mann som løfter vekter mens han sitter på en benk

Flies

Denne øvelsen utføres ved ligge på ryggen på treningsbenken. Ha en vekt i hver hånd og hold armene strakt ut fra kroppen, rett oppover. Armene føres deretter i en bane ut fra kroppen slik at de kommer til å være parallelt med gulvet og deretter tilbake til utgangspunktet. Øvelsen kan gjøres lettere ved å bøye armene i albueleddet.

Tricepspress

Også her ligger du på ryggen på benken. Hold en vekt med begge hender og senk den sakte ned bak hodet og deretter tilbake opp til utgangs-posisjonen. For å isolere belastningen på triceps er det viktig å låse albuene slik at bevegelsen kun skjer i albueleddet, og det kun er underarm som beveger seg.

Stående roing

Stå foroverbøyd med knærne lett bøyd og ha en vekt i hver hånd. Trekk dem opp til brystet og ned igjen. Denne øvelsen kan også gjøres liggende på en universal treningsbenk. Øvelsen trener hovedsakelig den brede ryggmuskel, mellom skulderbladene og baksiden av skulderen.

En arms opptrekk

Sett det ene kneet på treningsbenken og la det andre benet stå som vanlig. Trekk vekten opp til brystet og ned igjen. Denne øvelsen vil hovedsakelig belaste den brede ryggmuskelen.

Felles for øvelsene er at de bør gjøres mellom 10-20 ganger.

Related Post