Tren styrke og kondisjon med en romaskin

trene styrke romaskin

Det er liten tvil om at trening med en romaskin er noe som forbrenner mange kalorier og samtidig kan du skaffe deg skikkelige muskler og komme i god form. Med Gorilla Sports romaskin kan du kombinere styrke, kondisjon og koordinasjon. Derfor er det en svært effektiv treningsform, også sammenlignet med andre typer maskiner, hvor du kan trene styrke og kondisjon på samme tid.

Faktisk blir hele 78% av kroppens muskler aktivert når du bruker en romaskin. Derfor er dette også en bra måte å forbrenne fett på om du ønsker å gå ned i vekt. Det er faktisk flere fordeler, for roing er mer skånsomt for kroppen sammenlignet med andre treningsformer. Det gir mindre belastning av ledd og muskler enn mange andre treningsapparater, og du får trent store deler av kroppen.

Intensitet i treningen

Når du begynner på treningen så bør du starte i et rolig tempo slik at du unngår mulige belastningsskader. Så snart du har begynt å bli kjent med romaskinen, kan du sette opp tempoet og få enda mer ut av treningen.

På din romaskin har du ofte et display slik at du kan følge med på hvor langt du har rodd, hvor raskt du ror og hvor lang tid du har brukt. Da kan du lage dine egne konkurranser og bruke dette som motivasjon for å yte enda bedre.

Display romaskin
Ofte er det et display på romaskinen som gir deg mye brukbar informasjon

To ulike treningsvarianter med en romaskin

Det er to måter du kan trene på når du bruker en romaskin. Den ene er intervalltrening og den andre er en langtur.

Før du begynner på treningen så er det viktig å få varmet opp musklene. Når du trener intervall så kan du kjøre i høy intensitet i noen minutter før du tar en liten pause noen minutter. Så tar du igjen en tur med høy intensitet før du holder en ny pause.

Hvor lang tid du kan holde på med høy intensitet vil variere, men du bør begynne med et par minutter og så kan du etter hvert gå opp til 10 minutter.

Et annet alternativ er å ta en langtur. Her kan du følge med på displayet og se hvor langt du kommer. Men til å begynne med kan du holde på i 30 minutter og så senere øke dette til 60 minutter. Så kan du se om du kan slå din egen rekord neste gang du skal trene.

Her kan du se noen gode treningstips til romaskin:

Related Post