4 gode øvelser med Hex Rubber Dumbbell 10-50 kg

Hex gummivekter i forskjellige farger og sko

Det å trene med vekter er et perfekt tillegg til f.eks. kondisjons-trening. På den måten får du trent alle musklene i kroppen og samtidig holdt formen vedlike, eller enda får bygd på med ekstra muskler. De tar liten plass og derfor er et Hex Rubber Dumbbell 10-50 kg vektsett godt å ha hjemme. Da kan du trene når du vil og slipper dermed å bruke et treningsstudio. En treningsøkt med et vektsett gir deg mange utfordringer fordi det finnes et stort antall øvelser å variere med. Ønsker du å kombinere treningen med andre redskaper så er en barbell et godt alternativ, hvor du får trent brystmuskelen på en effektiv måte.

Å trene med dumbbells er en fin måte å få trent flere muskelgrupper og samtidig kan du øke vekten etter hvert som du føler deg sterkere. Vi har derfor funnet frem en rekke øvelser som passer bra når du ønsker å trene med ditt vektsett.

Litt forskjellige øvelser

Stående roing utføres ved at du tar en vekt i hver hånd og stiller deg foroverbøyd med lett bøyde knær. Trekk vektene opp til brystet og senk dem igjen sakte. Dette er også en øvelse som kan utføres liggende på en treningsbenk. Her får du brukt den brede ryggmuskelen, mellom skulderbladene og skulderen.

Trening for for- og baksiden av lårene

Stå oppreist med vektene på skuldrene. Du kan også velge å bare holde dem i hendene. Bøy så i knær og hofte til du kommer ned i en 90-graders vinkel, reis deg opp igjen stille og rolig

Utfall

Hold vektene i hendene, en i hver hånd. La armene henge langs siden. Ta et skritt frem samtidig mens du bøyer det ene kneet. Bruk kraften i beina til å trekke deg tilbake i stående stilling. Gjenta øvelsen med motsatt bein.

Skråpress

Dette er en øvelse som er best å gjøre med en treningsbenk. Utføres som ved brystpress, men sett ryggstøtten på skrå. Dette gjør at det er musklene litt lengre oppe i brystet som blir brukt. Jo mer du sitter opp desto mer vil også muskelen i skulderen bli brukt.

Related Post