Hvordan bruke en treningsstrikk

Eldre par som trener med treningsstrikk

En treningsstrikk er kanskje ikke det første folk flest tenker på når de skal begynne et treningsforløp. Fordelen med treningsstrikken er at den er et godt supplement til joggeturen og du kan få trent mange muskelgrupper. Den tar liten plass og det er derfor enkelt å bruke den hjemme, ja, du kan til og med ta den med på ferien da den tar svært liten plass. Spesielt til styrketrening gir en treningsstrikk en god allsidighet og det finnes et enormt utvalg av øvelser. Den kan også brukes til andre treningsformer som aerobics, crosstraining, balansetrening eller noe helt annet. Vi har funnet frem til flere øvelser hvor du kommer gjennom de fleste muskelgrupper.

Øvelser med treningsstrikk

Knebøy med strikk utføres ved at du står på treningsstrikken med hoftebreddes avstand mellom føttene. Hold i enden av strikken, sett hendene på skuldrene og bøy knærne omtrent 90 grader. Press deg opp til startposisjon igjen. Det er viktig å passe på ryggen og holde den rett hele veien, slik at du unngår å belaste denne.

Knebøy og skulderpress med strikk

Stå på en treningsstrikk og ha skulderbreddes avstand mellom føttene, hold i endene av strikken og legg en hånd på hver skulder. Bøy knærne godt og press deg opp til utgangsposisjon igjen. Hev så armene opp mot taket til de er helt rette. Senk rolig armene ned igjen til utgangspunktet.

Stående benhev med strikk

Legg midten av strikken rundt ett ben, nede ved ankelen. Stå på strikkens håndtak med det andre benet. Før benet med strikk rundt ut mot siden og så opp. Hold overkroppen i ro under øvelsen. Bytt ben etterpå slik at du får samme belastning på begge ben.

Knesittende triceps press med strikk

Fest strikken til noe som er spendt fast. Sett deg på knærne med ryggen imot og hold albuene bøyde og armene bak hodet. Hold albuene i samme posisjon og press armene opp til de er strake. Senk armene rolig tilbake.

Stavtak med strikk

Fest strikken høyt oppe, enten på en dørkarm eller noe annet som er festet i passende høyde. Stå med et håndtak i hver hånd og vend deg mot veggen eller døra. Hold da armene helt strake og ut fra kroppen. Deretter trekker du armene bakover og slipper langsomt tilbake.

Related Post