Gå ned i vekt med trening hjemme

Kvinne som måler midjen med målebånd

Du må ikke nødvendigvis gå på et treningsstudio for å trene. Har du et ønske om å gå ned i vekt, så kan du gjøre dette ved å trene hjemme. Det kreves ikke mye utstyr for å innrede et hjemmegym og det tar heller ikke mye plass. Du kan kanskje ha det på et soverom du ikke bruker lengre eller i en del av stua du ikke bruker likevel. Fordelen er at du kan trene når du vil og det er ingen som står og venter på at du skal bli ferdig med maskinen du bruker. Nå sommeren nærmer seg er det bare å starte, så kan du med god samvittighet ta på deg solbrillene og ta turen til stranda!

Hva trengs av utstyr?

Når du skal gå ned i vekt, så er det viktig å begynne og trene. Det meste innen trening hjelper, men jo mer du må jobbe med kroppen, desto mer effektiv blir treningen. En kombinasjon av styrketrening og utholdenhetstrening vil være perfekt. Du kan enten begynne treningen med en joggetur, slik at du får gang i musklene i kroppen, eller du kan bytte på å løpe noen dager, mens du trener styrke andre dager.

Er du typen som ikke er så veldig glad i joggeturer, så er en annen mulighet å anskaffe seg en romaskin eller kanskje en spinningsykkel. Disse er velegnet til å styrke kondisjonen, som trening alene eller oppvarming før styrketreningen. Når det gjelder styrketrening, så er det mange ulike produkter du kan bruke til din egen hjemmegym.

Mann som jobber langs veien

Styrketrening

Manualer eller håndvekter er enkle å trene med hjemme. Du får disse i mange ulike størrelser, fra helt små på 0,5 kg og opp til de store på 35 kg. Det er mulig å investere i en treningsbenk, slik at du kan variere øvelsene bedre. En treningsmatte er også et godt alternativ. Dette gjør at du får et stabilt og mykt underlag når du trener, noe som er en litt mer behagelig løsning i stedet for den harde parketten.

Andre bra alternativer til treningen hjemme er strikker. Disse er bra når du skal tøye ut, du kan gjøre mange øvelser med en strikk og skal du på tur så er den lett å ta med seg. Du kan enten bruke den alene eller feste den til døren eller veggen avhengig av hvilke øvelser du ønsker å gjøre. Uansett så kan du være sikker på at pulsen nok skal komme i været.

Related Post