Hvordan bruke en bokse- og pull up-stativ med boksesekk

Mann som gjør pull ups

Et kombinert bokse- og pull up-stativ med boksesekk er et godt redskap for å trene hjemme og det krever ikke altfor mye plass. Så snart du har fått festet stativet skikkelig på veggen, kan treningen begynne. Og om du samtidig dyrker litt kondisjonstrening, så har du alle muligheter for å komme i form på kort tid. Boksetrening er tøft, også selv om du ikke bokser mot annet enn en boksesekk. Til gjengjeld kan den tåle mye og den gir aldri opp, så lenge du har krefter til å slå på den, så tar den imot. Du kan enten varme opp med en joggetur, for å få gang i systemet, eller du kan varme opp hjemme på stuegulvet med et hoppetau.

Mann som bruker hoppetau

Pull up og chin up

Med kombinasjonen av bokse- og pull up-stativ med boksesekk og en veggmontert Pull Up Bar får du flere øvelser du kan gjøre hjemme. Dermed sikrer du trening av flest mulig muskelgrupper, men primært overkroppen. Om du begynner med pull up så er det enkelt å ta bort boksesekken mens du holder på. Du kan også gjøre den såkalte chin up, som er en annen variant. De ser kanskje veldig like ut, men de trener musklene på en ulik måte og med chin up belaster du biceps i større grad. Du gjør pull up med overhåndsgrep og chin up med underhåndsgrep. Du drar deg opp til du får haka over og senker deg ned igjen. I begynnelsen er det kanskje vanskelig å få haken helt over baren, men det kommer etter hvert som treningen kommer godt i gang. Med denne treningsmåten får du fart på magemusklene, musklene på bakdelen og selvsagt armene.

La en boksesekk få gjennomgå

Med et bokse- og pull up-stativ med boksesekk vil det etterpå være klart for en økt på boksesekken. Og her er det viktig å få med seg det meste av kroppen. Det kan gjøres ved å bruke beina til å bevege deg når du slår på sekken, flytte deg rundt slik at du ikke blir stillestående. Det er også mulig å sparke til sekken om du klarer dette, men ellers er det primært å bokse på sekken med skiftevis små korte støt og lange slag hvor du får med deg hele skulderpartiet og musklene i brystregionen. Det er en effektiv treningsform, som får svetten frem og dermed sørger for en god forbrenning.

Related Post