Trening på kontoret og hjemme

Forskjellig trening du kan gjøre på kontoret

Det er dessverre ikke til å komme fra at de aller fleste av oss er for lite aktive i hverdagen. Tiden strekker kanskje ikke til, og trening er ikke det man har mest lyst til etter en dag på jobb. Helt ærlig, tid bør ikke være en unnskyldning. Dette da undersøkelser viser at selv 10 minutter her og der vil være bra. Selv på kontoret eller hjemme kan du finne noen minutter til å aktivisere deg selv.

Hvorfor trening på kontoret

Det er kanskje grunn til å spørre seg selv hvorfor trene på kontoret? Det kan være flere grunner til dette, og det handler ikke bare om å finne tid til trening. Trening er viktig av både helsemessige årsaker og trivselsårsaker. Ser man for eksempel på en vanlig arbeidssituasjon har mange en jobb hvor de sitter mye i ro. Dette vil over tid føre til slitasje i muskler og ledd. Årsaken er gjentatte bevegelser og ofte feil sittestilling over tid. Klarer man da ikke å ta tak i dette kan det utvikle seg til kroniske skader, og blir vanskelig å gjøre noe med.

Har man et vektsett eller noen manualer liggende er det utrolig mange enkle øvelser man kan benytte. Det trenger ikke være tungt eller ta lang tid. Gå litt rundt, ta noen knebøy med manualer i hendene, rull på skuldre, tøy og strekk… Du vil over tid ikke angre på det.

Husk å varme opp først!

Trening hjemme

Det er, som du sikkert vet, nødvendig å få litt aktivitet i hverdagen. Har du knapt med tid er hjemmetrening tingen. Det finnes et godt utvalg utstyr lagd spesielt for dette. Du vil finne vektsett, manualer, treningsstrikk, Bosu baller og videre. Det handler om å finne treningen du klarer med. Du ser kanskje ikke for deg, at du skal ha en haug med harde manualer liggende å slenge. Gulv blir ødelagt eller flisene i gangen knuses.

Vektsett som er trukket i vinyl eller gummi, gir langt mindre sjanser for skader, samt demper støy. Du kan også bruke smarte lyd- og støtdempende matter. Dermed kan du ikke bruke dette som en gyldig unnskyldning heller. Vil du ikke benytte manualer eller annet til vekttreningen, bruk barna (hvis du har noen). Små barn er gjerne med på leken, og er gjerne vekt for deg.

Les også: Her må de ansatte trene!

Enkle øvelser for trening på kontor og hjemme

Det finnes en rekke gode programmer som egner seg hjemme og på kontoret. Et søk på nett vil gi deg mange valgmuligheter for både vekttrening og annet. Se etter programmer som gir deg tøyeøvelser på kontoret, og enkle vekttreningsøvelser (kroppsvekt eller manualer). Hjemme vil også vekttrening være gunstig. Programmene bør inneholde basisøvelser for store muskelgrupper. Dette er øvelser som for eksempel knebøy, variasjoner av markløft, ryggøvelser og mageøvelser. Denne typen øvelser kan utføres med kroppsvekt, strikk eller manualer/vektsett.

Related Post