Kom i form med aerobic

Damer som trener aerobic med vekter

Har du planer om å komme i form denne vinteren er det bare å lese videre. Det er mange typer trening og alle vil være et godt alternativ. Kanskje er du av dem som trenger litt «drahjelp»? Gruppetimer er en utmerket måte å trene sammen med andre, samt at du slipper tenke selv på hva du skal gjøre. Timene legges opp forskjellig og instruktøren tar styringa. Aerobic har du sikkert hørt om? Denne formen for trening har i dag utviklet seg til å bli en mengde forskjellige gruppetimer. Begrepet fitness har også vært benyttet i denne sammenhengen, men fitness er i bunn og grunn en egen disiplin.

Gruppetimer

Det er blitt et utrolig rikt utvalg av gruppetimer. I denne kategorien kan man putte alle timer som er i en sal med en instruktør. Det være seg trening med manualer eller andre styrketimer, spinntimer, steptimer, HIT timer, dansetimer og videre. Innenfor hver av disse finner man igjen flere varianter. Hva skal du da velge i denne treningsjungelen? Valget er ditt, men det er viktig finne noe som passer deg. Liker du kondisjonstimer med «hopp og sprett» finner du treningstimer med aerobic som har høy intensitet, som for eksempel BodyAttack (verdensomspennende konsept). Vil du ha styrketrening jobbes det med vektstenger (bar) i timer som BodyPump. Vil du ikke på et treningssenter vil du finne mange tilbud på forskjellig hjemmetrening og videoer i alle kategorier.

dame som trener aerobic og smiler

Trene aerobic med manualer

Dette høres muligens ikke ut som det kan slås sammen, men det kan det så absolutt. Trening, hvor disse to kombineres, passer godt om du vil ha styrketrening og kondisjonstrening i samme treningen. Det er effektivt og langt fra vanskelig å få til. Trener aerobic du hjemme kan du også benytte strikk til styrkebiten. Velger du gruppetimer, på et senter, vil du finne aerobictimer med innlagt styrketrening. Timer som disse har en fin kombinasjon med kondisjon og styrke. Oftest er de oppdelt i deler, hvor en jobber separat med hver enkelt ting, men du finner også timer hvor man kombinerer kondisjon med lette manualer.

Les også: Hvor effektivt er aerobic?

Hvilke fordeler har en aerobicklasse

Har du problemer med å komme i gang med trening, eller ikke liker å trene aerobic alene? Kanskje har du forsøkt deg på trening hjemme med manualer, men trenger et lite ekstra puff? Da skal du sjekke ut denne formen for trening. Timen er lagt opp av en profesjonell instruktør, og er sosial. Det å trene sammen med andre er ofte det lille ekstra man trenger. Er du, som mange andre enda skremt av 80-tallets aerobic, kan du puste rolig. Dagens timer er ikke en gang i nærheten av datidens timer. Du vil finne alle typer mennesker, forskjellig form og alder.

Related Post