Trening for sommerkropp eller helårskropp?

Kvinne som trener med strikk

Like sikkert som at våren en gang kommer også oppskriftene på sommerkroppen. Six-pack på 4 uker, løft baken og bli i form til strandlivet. Du kjenner det igjen, ikke sant? Sommerkroppen er blitt et uttrykk flere og flere tar i bruk, men hva er det egentlig godt for? Hvorfor ikke heller snakke om helårskropp?

Sommerkropp – joda…

Det er ikke til å komme fra at vi alle ønsker ta oss godt ut, spesielt på sommeren. Ha en kropp som kan vises frem på stranden og i shorts. Derav begrepet sommerkropp. Det er ingenting galt med å ønske å se bra ut, men etter vår mening har nå dette tatt litt overhånd. Ikke at folk trener, men at hvorfor man bør trene kommer i bakgrunnen.

Ha gjerne en sommerkropp klar til badelivet starter, men ha fokus på at du bør ha en helårskropp. Samtidig kan vi nesten garantere deg, at de resultatene du oppnår på 4 uker er borte når sommeren er over.

Vil du ha en sommerkropp, ja da bør du heller satse på å ha en helårskropp. Det vil gi deg både det utseende du er ute etter, og ikke minst – helsegevinstene ved trening.

Se treningsprogram for stranda.

Kvinne som jogger ute

Trening hele året gir helårskropp

Trening kan være så mangt, og det er viktig å finne den treningsformen som passer deg. Treningen skal passe både tidsmessig, forutsetningene du har, målet ditt og nivå. Tren for en helårskropp.

Trening bør være en del av livsstilen din, men det kan ta tid. Derfor krever det litt stahet, innsats og rutiner. Etter hvert vil trening bli like selvfølgelig som tannpussen. Samtidig er det viktig å huske på at det er ingen katastrofe, om en ikke klarer alle 52 ukene i et år like godt.

De aller fleste som trener regelmessig har uker hvor en hviler. Det kan være et bevisst valg, eller andre ting, som fører til at en ikke trener en uke her og der. Ofte er det bare en fordel. Hvile er en viktig del av et godt treningsregime.

Uansett om du faller fra i korte perioder, begynn på igjen! Du vil også oppdage at kroppen din kommer raskere og raskere i form etter en pause. Vi kaller dette for muskelhukommelse. Det vil si at kroppen husker, og vil streve etter å komme tilbake til den formen den hadde.

Les om vår Killersirkel for hjemmetrening – tøft treningsprogram!

Hvordan kan man trene for helårskroppen

Styrketrening er viktig, spesielt jo eldre man blir. Nyere undersøkelser viser, at når man nærmer seg 50 år er styrketrening den viktigste formen, for trening man kan gjøre. Styrketrening er også utmerket for dannelse av hormoner, beholde muskelvev, lav fettprosent, forbygge livsstilssykdommer og mere til.

Kombiner gjerne styrketreningen med kondisjonstrening. Kondisjonstrening trenger ikke være jogging (så sant du ikke vil at det skal være det). Alt som får pulsen din opp, og utfordrer pusten er kondisjonstrening. Du kan gå, sykle, bruke trapper, en stepbenk, hoppetau… det er mange muligheter.

Ikke se deg fornøyd med en sommerkropp – tren for å ha en sunn helårskropp! Trenger du utstyr til treningen finner du det her på sidene våre. Trenger du litt mer motivasjon? Ta en titt på våre andre bloggartikler, det kan være mye å hente der.

Related Post