Trening for å gå ned i vekt

Sandwitch med målebånd rundt seg

Vi lever i et overflodssamfunn, og mange har stillesittende jobber. I tillegg bruker vi mer og mer tid foran lapptoppen og TV-en. Dette har ført til en stigende grad av helsefarlig overvekt og livsstilssykdommer. I det siste har man sett et stadig jag etter den perfekte maten og treningen, for å klare å gå ned i vekt. Trening er en viktig faktor i vektreduksjon. Det bør helst være en kombinasjon av kondisjonstrening og styrketrening.

Les også: Rask styrketrening med manualer.

Hvilke faktorer må på plass for en god fettforbrenning.

Vi er alle forskjellige, og en gjennomførbar endring for vektnedgang og fettforbrenning, er avhengig av hva man kan klare å gjennomføre. Til tross for dette er den felles faktorer som må på plass for å lykkes, men innenfor rammene står man fritt til å velge det som passer. Stikkordene er kosthold, trening og nok hvile.

Ja, hvile er viktig for en vektnedgang. Påfører vi kroppen stress vil fettforbrenningen nedsettes. Får vi ikke nok søvn vil ikke kroppen restituere seg som den skal. Trener vi for mye brytes musklene ned i stedet for å bli sterkere. Trening bør inneholde både styrketrening og kondisjonstrening, og kostholdet bør ha fokus på naturlig mat.

Les: Du går opp i vekt med for lite mat.

Hvorfor styrketrening?

Fagområdet styrketrening er et veldig omfattende, men det er noen enkle grunnregler alle kan ha i bakhodet. I første omgang skal man tenke over hvorfor man skal bruke styrketrening for å gå ned i vekt. Det er i muskelmassen vi hovedsakelig forbrenner maten vi spiser. Les om hvordan du kommer i gang med styrketreningen.

Styrketreningen bygger opp musklene og gir deg en bedre forbrenning totalt sett. Styrketrening betyr ikke bodybuilding, men å få bedre fungerende muskler og bedre fettforbrenning. Du trenger ikke nødvendigvis gå på et treningssenter for å trene. Styrketrening kommer i mange varianter, og kan gjøres med kroppsvekt, manualer hjemme eller ute i naturen. Det handler om å finne den formen som passer deg og din livsstil.

Enkle tips til deg som er i startgropa

Det er mange som skal ned i vekt som kvier seg for å gå på et treningssenter. Heldigvis er ikke et senter nødvendig. Det er mye trening som kan gjøres på egen hånd. Området er for stort til å gå nøye inn på her, men noen tips kan vi gi deg.

  • Begynn i det små, og la kroppen bli gradvis vant til treningen.
  • Kondisjonstrening kan være å gå, løpe eller intervaller. Målet er at pulsen skal opp, og at hjerte/lunger må jobbe mer enn normalt.
  • Vil du ikke bruke et treningssenter, ta styrketreningen hjemme. Gå til innkjøp av noen greie manualer eller strikk.
  • Kommer du til kort en dag, ikke gi opp. Det er hva du gjør over tid som teller.
  • Ta tiden til hjelp. Vaner du har bygd opp over år endres ikke på en uke.
  • Er du i tvil til hvor du skal begynne, få hjelp av fagfolk.

Related Post