3 gode øvelser med treningsstrikk

Kvinner som trener med motstandsstrikk

Du finner treningsstrikker i flere forskjellige former fra de helt tynne til de brede samt både med og uten håndtak. Når det gjelder øvelser så er det nok flest muligheter dersom du har en treningsstrikk med håndtak. På de fleste strikker kan du også variere motstanden slik at du kan få mer motstand etter hvert som du blir sterkere. Samtidig er en treingsstrikk et bra alternativ til andre treningsformer og spesielt om du er glad i å jogge. Da kan det være bra å få trent flere av kroppens muskler etter at løpeturen er over. Det er enkelt å komme i gang med å bruke dem, du kan ha de med deg overalt og det er ikke mye plass du trenger for å trene.

Mange øvelser med treningsstrikk

Det finnes et stort utvalg av øvelser som du kan utføre ved hjelp av treningsstrikker. De kan også brukes innen aerobics, for å få musklene enda mer i gang, balansetrening eller selvsagt vanlig styrketrening. Og vi har funnet frem til noen øvelser som du kan gjøre hjemme eller i et treningsstudio, om du foretrekker dette. Felles for øvelsene er at du kommer gjennom mange muskelgrupper og kombinerer du dette med en joggetur er du på god vei til å komme i form.

Sittende roing med strikk

Her må du sitte med strake bein. Så fester du midten av strikken under føttene dine og holder et håndtak i hver hånd. Trekk så strikken mot magen og slipp langsomt tilbake. Denne øvelsen trener det meste av overkroppen, men husk at du bør sitte med ryggen strak.

Knesittende triceps press med strikk

Strikken kan festes til ett eller annet som gjør at den holder seg på plass. På et treningsstudio bruker du ribbeveggen. Sett deg på knærne og ha ryggen inn mot strikken. Hold armene bak hodet slik at albuene blir lett bøyde. Press armene opp til de er helt strake, uten at du beveger albuene og senk armene rolig tilbake. På den måten er det kun triceps som jobber (se effektive tricepsøvelser her).

Stavtak med strikk

Også her må du feste strikken til noe som kan holde den fast, enten en dørkarm eller noe annet. I treningsstudioet er det ribben som gjelder. Den skal festes i en passende høyde. Stå oppreist og hold et håndtak i hver hånd og snu deg mot veggen eller døra. Hold armene ut fra kroppen og i strak posisjon. Så trekker du armene bakover og slipper langsomt tilbake. Her er det overkroppen og armene som trenes.

Related Post