Nytt år, nye muligheter – Start treningen i dag!

Mann som blir sparket tilbake av boksesekken

Vi er flinke til å love oss selv at vi i det nye året skal begynne å trene og komme i bedre form. Men det er ikke alltid så enkelt å gjennomføre dette, spesielt ikke når det er mørkt og kaldt ute. Da frister det ikke med en joggetur og da blir nyttårsforsettet enten utsatt på ubestemt tid eller man melder seg inn i et treningsstudio. Men det å få tid til å trene regelmessig på et treningsstudio i en travel hverdag er ikke alltid det enkleste å få til.

Tren hjemme

En løsning er å begynne å trene hjemme. På den måten kan du spare medlemsskap til treningsstudioet og samtidig kan du begynne å trene allerede i dag. Det er ingen unnskyldning for ikke å ha tid, da et hjemmegym har åpent alle timer i døgnet og er rett ved siden av deg når du er hjemme. Det krever ikke mye plass og heller ikke noe særlig utstyr for å komme i gang. Med en treningsmatte, vekter og kanskje en treningsbenk, så er du klar til å oppfylle ditt nyttårsforsett.

En treningsmatte kan du bruke til yogaøvelser, til å tøye ut etter trening og samtidig er det litt mer behagelig å gjøre øvelser med vektene dine på en slik matte. Med et sett dumbbells er det mange øvelser du kan gjøre på treningsmatten og på den måten få pulsen opp. En treningsbenk tar heller ikke mye plass og da er det enda flere muligheter for å få til en effektiv trening, slik at du kommer i god form.

Dame som sitter i Yoga positur

Dumbbells

Dumbbells finnes i mange ulike former og størrelser og er velegnet for trening hjemme. Du kan kjøpe dem i forskjellige vektstørrelser og bygge deg opp etter hvert som formen blir bedre. Begynn med et par forskjellige størrelser av de mindre vektene, slik at du kommer godt i gang. Du har et godt grep om dumbbells og med ergonomiske dubbells kan du gjøre øvelser hvor du har en vekt på skulderen. Skal du f.eks. gjøre armhevinger, så kan du jo prøve å legge en dumbbell på hver skulder for å gjøre det litt vanskeligere. Mulighetene er mange og du vil bli overrasket over resultatet av din trening.

Related Post