Slik trener du med våre dumbbells

Kvinne som trener med dumbbells

Styrketrening kan gjøres de fleste steder, også hjemme hos deg selv. Det eneste du trenger er noen manualer i ulike størrelser eller vekter, og så er det lurt å kjøpe en treningsmatte. Da blir det litt mer behagelig når du skal gjøre øvelser. Det kan være vondt å trene rett på det harde gulvet. Det er flere grunner til at du bør trene hjemme. Det er ikke kun besparelsen til medlemskapet i treningsstudioet som er en fordel, men du slipper også kø foran ulike apparater eller å måtte vente på at utstyr skal bli ledig. Ditt eget treningsstudio hjemme har dessuten åpent når det passer deg.

Trening med våre dumbbells

Når du trener med våre dumbbells, så får du trent de fleste muskelgrupper. De tar liten plass og du kan enten ha dem stående i et hjørne av stua eller sette dem inn i et skap når du ikke bruker dem. Det er mange øvelser du kan gjøre med dem. Uansett hvilke øvelser du velger, så er det et par ting du bør huske på i begynnelsen. For å unngå belastningsskader, bør du starte med de lette vektene først. Du kan alltid øke på etter hvert som du blir mer komfortabel med å trene med dumbbells. Kan du ta 10-15 repetisjoner av hver øvelse uten problem, da er det på tide å velge en vekt som er litt tyngre. Det kalles progresjon i treningen og er sunt for deg og kroppen din. Vi har tatt med et par eksempler på øvelser du kan gjøre med dumbbells.

Øvelser med dumbbells

Brystpress

* Her ligger du på ryggen med en dumbbell i hver hånd. Press armene oppover mot taket og senk dem igjen i et rolig tempo inntil albueleddet holder ca. 90 grader. Så presser du armene oppover igjen og gjentar øvelsen mellom 12-15 ganger.

Kick backs

* I denne øvelsen skal du sette beina etter hverandre. Så lener du deg fremover og holder den ene hånd på det fremste låret. Dette er en bra øvelse da du får gjort armstrekker muskelen sterkere. Skal det ha en skikkelig bra effekt, så må du merke at det strammer på baksiden av armen når den blir strukket ut.

Related Post