På billysports.com finner du alle typer vektskiver

Mann som løfter vektstang med store vektskiver

Styrketrening er et bra alternativ når du skal komme deg i form. Samtidig har denne treningsformen den fordel at du kan trene hjemme og dermed slipper du å dra på treningsstudio. Mange tror kanskje at det krever mye utstyr å trene styrke, men det er ikke nødvendig med mange forskjellige maskiner, du kan fint klarer deg med vektskiver.

Mange typer vektskiver

Manualer med vektsskiverVektskiver kan brukes på samme måte som en dumbbell eller andre vekter du holder i hånda, men du kan selvfølgelig også bruke dem sammen med vektstenger. Når du skal trene hjemme, kommer du langt med en treningsmatte, kanskje en treningsbenk, en curl bar vektstang og vektskiver. Styrketrening er en allsidig treningsform og med de rette øvelsene så får du virkelig trent hele kroppen. Det er samtidig en fin treningsmåte når du vil gå ned i vekt, da du forbrenner mange kalorier i løpet av en treningsøkt; spesielt om du presser deg selv litt.

Trening med vektskiver

kvinne som trener med vektstang over skuldreneDu finner vektskiver i mange ulike størrelser hos billysports.com. Er du ny i forhold til å trene med vekter, bør du begynne med de letteste skivene og jobbe deg sakte med sikkert oppover. Før du vet av det, så løfter du skiver på 30, 40 og 50 kg. Om du skal trene med en vektstang, så husk på at selve stangen også veier litt. Det er viktig å komme godt i gang og skal du trene biceps med en curl bar, bør du kunne gjøre 10-20 repetisjoner av en øvelse før du setter tyngre skiver på vektstangen. Dette prinsippet gjelder egentlig alle øvelser.

Det finnes mange måter du kan trene med vektskiver på. Noen øvelser kan være benkpress, om du anskaffer deg en enkel treningsbenk, markløft eller knebøy. Men mange av de øvelsene du kan gjøre med dumbbells (eller såkalte manualer) eller andre håndvekter, kan du også gjøre med vektskiver. På grunn av hullet i midten av skiven vil du ha et godt grep om den og kan bruke den til skulderpress, trening av magemusklene eller lårene. Det er nesten kun fantasien som setter grenser for hvilke øvelser og muskler du kan trene med vektskiver. En annen fordel med vektskiver er også at du får kjøpt dem i størrelser fra 1 kg og opp til 40 kg, hvilket sikrer deg en god progresjon i treningen.

Related Post